sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Marttailua syksyllä 2012

Marttailta 8.11 Lukaalilla
Kokoonnuimme torstai-iltana 8.11 Lukaalille tekemään käsitöitä ja suunnittelemaan ensi vuoden toimintaa. Maara oli valmistanut valtavan kattilallisen mainiota borssikeittoa.


Marttojen joulupuurotapahtuma Lukaalilla sunnuntaina 2.12
Me martat halusimme kantaa kortemme kekoon ruukin joulun hyväksi ja päätimme tehdä sen järjestämällä puurotapahtuman. Valmistimme perinteistä riisipuuroa, jota tarjosimme rusinasopan tai sokerin, kanelin ja maidon kanssa.

Tapahtumapäivän sää oli ihanteellinen eli maassa oli lunta, pakkasta oli n. -10 astetta ja aurinko paistoi. Väkeä oli paljon liikkeellä ja puuron menekki yllätti meidät. Rusinasoppa loppui ensimmäisen tunnin aikana. Puuroaineita kävimme ostamassa lisää Siwasta. Myimme puuroa kahdella eurolla per annos ja annoksia kertyi 95 kappaletta. Kaksi puuuronkeittäjää tekivät työtä hellan ääressä kolme tuntia.

Puurotapahtumaa hoitivat Anneli, Kirsti, Maija-Liisa, Milvi ja Terttu.



Ihastuttavan tapahtumajulisteen pohjan teki Eeva.



 Puuroamme tultiin syömään perheittäin.

Tästä tapahtumasta voisimme tehdä perinteen.


Jäsenten yhteinen ravintola-ateria Kuparipajassa 7.12
Me martat olemme aina järjestäneet yhteisen aterian joulun alla. Milloin olemme tuoneet kukin omia lempijouluruokiamme yhteiseen pöytään, milloin olemme saunoneet yhdessä. Viime vuonna järjestimme juhlan vasta joulun loppumisen kunniaksi Nuutinpäivänä. Tänä vuonna hallitus päätti tarjota ravintola-aterian ruukkimme omista ravintoloista toisessa eli Kuparipajassa.

Ruokailuun osallistui 19 jäsentä ja illan menu koostui muusta kuin jouluruuasta. Tarjolla oli alkuruokana suppilovahveroista tehty "kevätrulla", pääruokana jokirapuwokki ja jälkiruokana valkosuklaakohokas mustikkajäätelön kera.





Työ ei tänä vuonna vielä tähän lopu
Vuoden 2012 toiminnasta on jäljellä vielä yksi tapahtuma. Se on osallistuminen ruotsinkielisten marttojen järjestämiin perinteisiin joulumyyjäisiin Lukaalilla. Tänä vuonna myyjäiset ovat sunnuntaina 16.12 klo 13-15. Pöytää ryhdytään rakentamaan n. klo 11 ja jäsenten toivotaan tuovan myytäväksi itse tehtyjä ruokia ja leivonnaisia. Näiden lisäksi olemme hankkineet ison määrän kauniita kotimaisia omenoita. Arpajaisia emme järjestä tänäkään vuonna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti