tiistai 9. syyskuuta 2014

Fiskarin Martat sienineuvojina

Marttojen valtakunnallista sienipäivää vietetään vuosittain 30.8 ja sienineuvontapäiviä järjestetään siellä sun täällä. Uudellamaalla suurimmat oli tänä vuonna varmaan espoolaisten marttayhdistysten järjestämä tapahtuma luonnonkeskus Haltiassa Espoossa ja Uudenmaan piirin neuvojien järjestämä tapahtuma kauppakeskus Kampissa Helsingissä.
Myös Fiskarin Martat järjestivät oman sienineuvonnan, jota on vuosia toivottu. Sattui niin hienosti, että Fiskarsissa jo viidennen kerran järjestettävä ruokatapahtuma Maan Maut oli juuri sienipäivänä ja saimme osallistua tähän kokonaisuuteen ja saimme sen ansiosta maksimaalisen yleisön.
Meillä sienineuvonnan mahdollisti Hanna Rinteen tuleminen yhdistyksemme riveihin. Hän on kouluttautunut sienineuvoja ja teki aloitteen tapahtumasta. Hanna toimi neuvojana molempina päivinä.Muina neuvojina toimivat vihtiläinen martta Marja-Liisa Suontaka ja oman kylän Anna, joka toimii ruotsinkielisissä martoissa.

Neuvontapöytään olivat tuoneet sieniä neuvojien lisäksi Anja, Anneli, Kirsti ja Sirkka. Monet neuvottavat tulivat saaliineen suoraan sienimetsästä.

Tapahtuma oli suuri menestys.


Yhdistyksellä oli lisäksi pieni neuvontapöytä, jossa oli myös myytävänä marttapalstan tuotteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti