sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Vuoden 2014 lopun toiminta

Marttailta 10.11.2014
Marraskuun marttatapaaminen pidettiin Paateron Keramiikkaverstaalla 10.11. Risto Paatero kertoi keramiikanteosta ja pajan pitkästä historiasta. Fiskarsiin toiminta siirtyi 1996. Anneli Paatero näytti meille miten syntyy engobilla maalattu orvokkikuppi, joita hän on tehnyt vuosia.Koska juhlimme samalla Annelin 70-vuotispäivää, oli meille katettu pajan nurkkaan kahvipöytä ihanine täytekakkuineen. Juhlimiseen osallistuivat päivänsankarin lisäksi Anja, Hely, Kirsti, Maija, Milvi, Sirkka, Terttu, Vuokko ja Ulla Tammisaaren Martoista.


Käsityöilta 17.11.2014
Marraskuussa pidimme myös käsityöillan Lukaalilla 17.11. Söimme marttapalstan pinaatista valmistettua keittoa, teimme käsitöitä ja puhelimme seuraavan vuoden toiminnasta. Mukana olivat Anja, Anneli, Hely, Kirsti, Maija, Milvi ja Sirkka.


Marttojen joulupuuro 30.11.2014
Ruukin joulunajan tapahtumiin osallistuimme järjestämällä nyt kolmannen kerran joulupuurotapahtuman. Se pidettiin sunnuntaina 30.11 Lukaalilla.

Tarjolla oli perinteistä riisipuuroa ja sen lisäksi kahvia, teetä ja jouluista maustekakkua. Tapahtuman tekemiseen osallistuivat Anja, Helena, Hely, Kirsti, Maara, Maija ja Milvi. Tarjottavien valmistamiseen osallistuivat myös Sirkka ja Terttu.


Kahvituskeikka 8.12.2014
Hoidimme Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden syyskokouksen kahvituksen. Tarjolla oli kahvin ja teen lisäksi marttapalstan pinaatista valmistettua feta-pinaattipiirakkaa ja maustekakkua. Tarjottavat valmisti Milvi ja tarjoilun hoitivat Kirsti ja Maija.


Joulumyyjäiset 13 ja 14.12.2014
Ruotsinkieliset martat lopettivat omat perinteiset joulumyyjäisensä, johon yhdistyksemme on aina osallistunut omalla pöydällä. Tällä kertaa tapahtuman järjesti nimellä Joulutori joukko fiskarsilaisia käsityöläisiä ja osallistuimme tähän täyttämällä kaksi pöytää.

Myytävänä meillä oli totuttuun tapaan jouluun sopivia laatikkoruokia ja leivonnaisia, joita olivat valmistaneet Anja, Anneli, Hely, Kirsti, Maara, Sirkka ja Terttu. Pöytämme päässä myi Tammisaaren Marttojen Eija Puumalainen oman yhdistyksensä myyjäistuotteita yhden päivän ajan. Pöydässämme oli myös jäsenten neulomia sukkia, joita jokainen myi omana myyntinä.

Myymistä huolehtivat Anja, Hely ja Kirsti molempina päivinä sekä Terttu lauantaina ja Maija sunnuntaina.


Jäsenten jouluateria 19.12.2014
Joulukuussa kokoonnumme yhteiselle jouluaterialle. Tämä on kolmas kerta, kun teemme sen ravintolassa. Tänä vuonna ravintola oli Pohjaan kesän alussa avattu Glöden. Porkan kyydillä aterialle lähti Anja, Anneli, Hely, Eeva, Kirsti, Maara, Milvi, Sirkka ja Terttu. Söimme alkuruuaksi lanttusosekeittoa, pääruuaksi paahdettua siikaan tai Jan Westmanin pitkään haudutettua karitsaa ja jälkiruuaksi piparkakkuparfait´a. Illan päätteeksi Porkka ajoi jokaisen kotiportilleen.
 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti