perjantai 28. maaliskuuta 2014

Korvapuustikoulu Fiskarsin koulun oppilaille 27.3.2014

Järjestimme tänä vuonna toista kertaa korvapuustikoulun koulumme kuudennen luokan oppilaille. Oppilaita oli seitsemän. Alex, Alina, Iida, Jaan, Kasper, Wilma ja Vincent saapuivat Lukaalille opettajansa Kaisa Törrösen kanssa.

Leipomisopetuksen järjesti martta Anneli Paatero apunaan Maara ja Sirkka. Taikina oli tehty valmiiksi ja kohotettu. Martat olivat laittaneet työpisteet valmiiksi ja -välineet esille. Ensin Anneli esitteli raaka-aineet ja kertoi miten taikina syntyy. Jokaiselle oppilaalle oli järjestetty oma paikka ja taikina jaettiin seitsemään osaan, josta kaikki tekivät puustinsa alusta loppuun asti. Martat hoitivat paistamisen.
Koska kyseessä oli koulupäivä, oli lapsille annettu keittiöstä eväät ja he pitivät ruokatunnin pullien paistamisen aikana. Jälkiruuaksi oli uunituore korvapuusti.

Aterian jälkeen Pirkko kertoi lyhyesti ruukin historiasta painottaen koulun osuutta. Lapset kuulivat myös Lukaalin historiasta ja saivat kiertää näyttämöllä  sekä parvella.

 Pirkko kuuli samana päivänä tavattuaan Siwassa kouluavustajan, että lapset olivat pitäneet 

 poikkeavasta koulupäivästään kovasti. Opettajan kertoman mukaan sitä olikin odotettu innolla.  Nämä viestit olivat paras palkkio meille martoille.

 Elina Laiho kirjoitti tapahtumasta Länsi-Uusimaa lehteen seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti