keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Puheenjohtajien ja sihteereiden suunnittelupäivä 29.3.2014

Uudenmaan Martat järjesti jokavuotisen yhdistysten puheenjohtajien ja sihteereiden suunnittelupäivän lauantaina 29.3 Hotelli Arturissa Helsingissä. Tämä päivä on Marttaliiton perustamisen 115-vuotispäivä. Näin kertoi meille puheenjohtaja Tanja Rantanen avauspuheenvuorossaan. Mukana olivat Terttu ja Milvi. Paikalle oli saapunut n. 100 marttaa pitkin Uuttamaata.

Päivän aluksi tyylikouluttaja Riitta Pulla opetti, miten paljastava on ihmisen kehon viestintä. Jokaisen on syytä tiedostaa oma vaikutuksensa muihin ihmisiin sekä ulkoisella olemuksella että kehon liikkeillä. Ne jäävät mieleen vähintään yhtä hyvin ellei paremmin kuin puhe. Peili toimii tässä hyvänä harjoitusvälineenä.


Lounaan jälkeen saimme perusteellista opetusta viestinnästä. Se oli monipuolista ja meille tarpeellista tietoa, koska tätä asiaa olen itse pohtimassa kaiken aikaa saadakseni tiedon kulkemaan parhaalla mahdollisella tavalla sekä yhdistyksen jäsenille että muille toiminnastamme kiinnostuneille.


Viimeisenä aiheena oli Uudenmaan piirin ajankohtaiset asiat, joista päälimmäisenä ovat piirin perustamisen 85-vuotisjuhlavuosi ja Marttaliiton uuden toiminnantilastoinnin käyttöönotto. Varsinaista vuosijuhlaa ei järjestetä, vaan juhlitaan työn merkeissä. Yksi niistä on Aleksis Kivi-leivoskilpailu, johon voi osallistua kuka tahansa. Toiminnantilastoinnista olisi riittänyt keskusteltavaa tuntikausiksi, niin paljon se uutuudellaan askarruttaa yhdistysten toimijoita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti