keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Kodin paloturvallisuus 1.4.2014

Järjistimme Fiskarsin Seuraintalo Lukaalilla kaikille avoimen tapahtuman, jossa oli mukana palomestari Jari Sopen-Luoma.

Meillä oli tarjolla tulista punaista keittoa ja valkosipulilla maustettua leipää. Talkoisiin osallistuivat Maija, Milvi, Pirkko, Sirkka ja Terttu. Loppusiivoukseen liittyivät vielä Anja, Anneli ja Hely. 


Keiton syötyämme siirryimme saliin kuulemaan palomestarin valistusta ja katsomaan havaintovideota siitä, miten nopeasti tulipalo voimistuu ja miten vaaralliseksi olosuhteet muuttuvat hetkessä. Luulenpa, että jokaikinen paikalla ollut henkilö tarkistaa omat sammutusvälineensä tämän jälkeen. 
Merkillepantavaa oli myös, että palomestari korosti avuntulon kestävän täällä maalla. Omatoimisuus on tärkeää. Vaikka tulipalotilanteessa onnistuukin tekemään alkusammutuksen itse, on syytä soittaa hätänumeroon 112. Tällaisessa tilanteessa Sopen-Luoma lupasi tarjota pullakahvit. 
Lopuksi siirryttiin ulos tositoimiin. Palomestari oli saapunut paikalle harjoituskaluston kanssa ja jokainen sai vuorollaan  sammuttaa palavan nuken ja palavan astian sammutuspeitolla sekä käyttää jauhesammutinta, jossa harjoitusaineena vettä.


Valistunut isä oli tuonut lapsensa paloturvallisuusiltaan ja pikkutyttö sai itse kokeilla sammuttamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti