sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Fiskarin Martat osallistui kansainväliseen ravintolapäivään 21.5

Marttailta 11.4

Edellisessä marttaillassamme 11.4 valmistelimme osallistumista kansainväliseen ravintolapäivään 21.5. Olimme jo talvella ehdottaneet, että muitakin kylän toimijoita tulisi mukaan, jotta saisimme näyttävän tapahtuman. Fiskarsin Kyläseura otti tehtävän hoitaakseen,  kutsui mukaan muita porukoita ja järjesti paikalle pitkän valkoisin liinoin peitetyn ruokapöydän penkkeineen.

Marttailtaan, jossa pohdimme myös kesän retkikohdetta osallistui 13 jäsentä.

Ravintola Fiskarsin torilla 21.5

Pystytimme oman ravintolamme viiden muun porukan kanssa rintarinnan torille. Olimme hankkineet tämän innoittamana oman telttakatoksen, jota varmaan jatkossakin voimme hyödyntää vaikkapa sienineuvonnassa. Katos oli hyvään tarpeeseen, koska aurinko porotti pilvettömältä taivaalta. Katos myös rajasi mukavasti tilamme. Onneksi saimme pystytykseen avuksi pari miestäkin Kirstin mies Lasse ja Tertun mies Jokke olivat mukana tässä hommassa, johon näin ensimmäistä kertaa tarvitsimme 1,5 tuntia. 

Tarjolla ravintolassamme oli nokkolettuja, johon nokkoset oli keränneet Kirsti ja Milvi, Milvi teki taikinan Ohukainen ja Paksukainen-keittokirjan mukaan. Lettujen kanssa oli tarjolla yrttijugurttia, jonka oli valmistanut Milvi käyttäen oman maansa yrttejä, ranskalaista suolaheinää, ruohosipulia, persiljaa ja kynteliä sekä valkosipulia. Letut paistettiin paikan päällä kaasuliedellä. Meillä oli myös samoin paikan päällä tehtyjä vohveleita, johon oli taikinan tehnyt Maara. Vohveleiden kanssa sai Milvin tekemiä raparperisosetta ja vaniljajugurttia. Juotavana oli Kirstin tekemää raparperijuomaa.

Apuna ravintolassa oli edellämainittujen lisäksi Maija, Seija, Sirkka, Taina, Tarja. Kiti auttoi hoitamalla roska-astian ja roskien poisviennin.






Tunnelma torilla oli mahtava ja kivaa oli meilläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti