perjantai 4. heinäkuuta 2014

Marttapalstan uutisia

Kasvu marttapalstalla Hasselgårdissa on ollut kylmän kesäkuun takia hidasta, Sadetta sen on saatu tasaisin välein, joten kastelua ei ole tarvittu lainkaan. Milvin kylvökset tulivat vähän liian syvälle ja ovat itäneet hitaammin kuin Kirstin. Kylvämisen jälkeen penkit olivat pari viikkoa harson alla.

Ensimmäinen kitkeminen tapahtui lauantaina 28.6. Ohdaketta ja elämänlankaa oli jonkin verran. Toinen kitkeminen tehtiin tänään eikä sekään ollut työläs. Viikon aikana oli tapahtunut kiitettävää kasvua ja Milvinkin kylvökset olivat  enemmän näkyvissä. Pinaatissa oli jo korjattavaa satoa.
Vasemmanpuoleinen penkki on itänyt hitaammin ja oikeanpuoleisessa on jo isompia taimia. Tuholaisista ei ollut merkkejä. Penkkien päässä näkyvä vehreä alue on kultapiiskua.

Edessä on pinaattia, jota voi jo korjata. Sen takana kosmoskukkaa ja hernettä.

Hasselgårdin emännät Anna Lassila ja Maija Toukolehto, molemmat meidän marttoja, ovat pari viikkoa sitten aloittaneet perjantaiaamupäiväisen palstakahvilan pitämisen. Myytävänä on palstan satoa sekä kahvia, korvapuusteja ja kasviksilla täytettyjä vehnäleipiä. Annalta saa myös perennoja ja siemeniä.

Tänä aamuna teimme Kirstin kanssa ensin työt ja nautimme sen jälkeen ihanat kahvit pellon laidalla purjeen alla suojassa auringon paahteelta. Kahvilaan ovat kaikki tervetulleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti