keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Marttojen kesä 2015

Kesäretki Naantaliin ja Kultarantaan 24.6

Teimme retken Naantaliin ja Kultarantaan pikkubussilla 24.6. Mukana oli 12 marttaa eli Anja, Ann-Christine, Anneli, Hely, Kirsti, Maara, Maija, Seija, Sirkka, Tarja, Terttu ja Vuokko sekä ulkopuolisena Anna.

Sää oli kuurosateinen, mutta säästyimme pahemmilta kuuroilta muulloin kuin ajomatkan aikana.

Kultarannassa kiertelimme oppaan kanssa puutarhassa. Rakennuksiin vierailla ei ole pääsyä.




  
Naantalin kaupungissa kuljeksimme vanhoja pikkukatuja rakennuksia katsellen ja kävimme syömässä.







Martanpäivän vietto saunoen 23.7

Aloitimme Martapäivän viettämisen muutamaa päivää aikaisemmin, koska meille tuli varsinaisena Martanpäivänä vieraita.

Olemme aina saunoneet yhdessä ja tänä vuonna palasimme muutaman vuoden tauon jälkeen vanhaan paikkaan Myllyjärven saunaan. Sää oli lämmin, mutta pilvinen. Saunomaan saapui neljä marttaa Anja, Anneli, Maija ja Milvi. Meillä oli mukana grillattavaa, jota valmistimme saunaterassin grillissä.


Martanpäivä 26.7

Viime vuonna olivat Tammisaaren Martat kutsuneet meidät risteilemään Sunnan II-laivalla. Tänä vuonna me kutsuimme Hangon, Karjaan ja Tammisaaren Martat kylään. Suunnitelma oli aloittaa Milvin puutarhassa juomalla ja syömällä jotain pientä ja lähtemällä sitten jalkaisin kulkemaan Flaggbergetin yli menevää polkua pähkinälehdon läpi alas ruukkiin. Tätä reittiä eivät useimmat Fiskarsissa vierailleetkaan tunne. 

Sää oli todella epävarma, päivästä toiseen oli ollut voimakkaita sateita. Muutimme siis suunnitelmaa ja kohtasimme Paateron pajalla sateelta suojassa. Onneksi saatoimme toteuttaa kävelyretken suunnitelman mukaan, sillä sade piti taukoa. Kävelimme yhdessä reitin ja päädyimme Ravintola Kuparipajaan, jonne menimme yhdessä syömään.


Paateron pajalla nautimme pientä purtavaa kylmää teetä, tietysti Paateroiden astioista.

 Anneli näytti meille, miten hän koristelee yhden pajan suosikkituotteista eli orvokkikupin.




Omasta yhdistyksestä oli mukana 7 marttaa eli Anja, Ann-Christine, Anneli, Maija, Marja, Milvi ja Ulla. Lisäksi meillä kolme vierasta naapuriyhdistyksistä.



Marttasiskoja onnittelemassa 25.8

Ruotsinkielinen sisaryhdistyksemme Pojo Svanska Marthaföreningen täytti 100 vuotta ja järjesti vastaanoton 25.8 Pohjan kirjastotalon juhlasalissa. Virallisella onnittelukäynnillä kävivät Milvi ja Terttu.



Juhlijat olivat pukeutuneet alueen kansallispukuihin. Onnittelupuhetta pitää ruotsinkielisen marttajärjestön hallituksen puheenjohtaja.

 Juhlasaliin oli koottu yhdistyksen marttaesineistöä.



Sienineuvontaa Maan Maut-tapahtuman yhteydessä 29 ja 30.8

Sienieksperttimme Hanna Rinne emännöi neuvontapöytäämme Maan Maut-tapahtumassa kertoen sienten kuivaamisesta. Vierailemassa kävi Anna Paljakka, joka opetti hapattamaan sieniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti