keskiviikko 30. joulukuuta 2015

marttojen kevät 2015

Vierailu Villa Taikaan 30.3.2015

Vierailimme Antskogissa sijaitsevassa Villa Taikassa, jossa toimii Bed&Breakfast-maijoituspaikka. Toiminta on rakennettu Anstskogin entiseen kansakouluun, paikka on sisustettu omaperäisesti käyttäen omistajiensa Raisan ja Torstenin aasialaisen kulttuurin taitoja ja tietoja. Siellä on paljon karkeasti työstettyä puuta ja hehkuvanvärisiä tekstiilejä.


Omistajat tuovat maahan omia teelaatuja ja lisäaineetonta kosmetiikkaa. Tutustuimme tuotteisiin ja maistelimme erilaisia teelaatuja.

Mukana retkellä oli 8 marttaa eli Anja, Anneli, Hely, Kirsti, Milvi, Seija, Sirkka ja Tarja.


Ruukkilaisten Kirpputori 11.4

Perinteinen ruukkilaisten kirpputori järjestettiin kahdeksannen kerran Fiskarsin ruukin Lukaalilla. Kaikki saliin mahtuvat 20 pöytää oli varattu. Kirpputorin järjestelyt hoiti Milvi.Tällä kertaa kahvilaa ei  voitu pitää Lukaalin kahvilatilassa, sillä se oli vuokrattu ulkopuoliselle yrittäjälle alkusyksyyn asti. Järjestimme kahvilan näyttämölle. Haastetta toi vesipisteen puuttuminen, mutta onneksi saimme luvan valmistaa kahvin Ravintola Wäldshusetin Takataskun keittiössä samassa rakennuksessa. Kaikki leivonnaiset valmistettiin marttojen keittiöissä ja astioina oli kertakäyttöastiat.


Kahvilaa pyörittivät Anja, Hely ja Kirsti. Leipomuksia olivat tuoneet myytäväksi muutkin.Uudenmaan Martat Ry:n kevätkokous 22.4

Kokoukseen osallistui yhdistyksemme edustajana Terttu.


Puutarhailta teemalla Puutarhan monimuotoisuus 20.5 

Fiskarsin ruukin Lukaalissa martat järjesti kaikille avoimen puutarhaillan, jonne oli kutsuttu Riku Cajander kertomaan puutarhan monimuotoisuudesta, siitä miten saadaan lisättyä hyödyllisten hyönteisten ja perhosten määrää.

Paikalle saapui n. 30 puutarhan harrastajaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti